Informaţii utile
AVIZ
Adunarea generală a medicilor și farmaciștilor rezidenți, anul I (2024-2025) de studii, va avea loc pe 26 decembrie 2024, cu începere de la ora 12:00, în Complexul Sociocultural Universitar al USMF „Nicolae Testemițanu”, str. Nicolae Testemițanu, 25
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova anunţă concurs de admitere la studii de rezidenţiat în anul universitar 2024-2025
Concursul de admitere la studii de rezidenţiat se organizează pe specialități, conform Planului de înmatriculare cu finanțare de la bugetul de stat, aprobat prin Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 920 din 12.11.2024 și Planului de înmatriculare în bază de contract cu taxă de studii, aprobat la ședința Senatului USMF „Nicolae Testemițanu” din 01.11.2024.
La concurs se pot înscrie cetăţenii Republicii Moldova, absolvenți ai studiilor superioare integrate la programele de studii Medicină, Farmacie, Stomatologie și Medicină preventivă ai USMF „Nicolae Testemițanu” şi ai instituțiilor de învățământ superior medical/farmaceutic de peste hotare, acreditate în modul stabilit.
Înscrierea la concurs va avea loc în perioada 27 noiembrie - 02 decembrie 2024, utilizând platforma instituțională erezidentiat.usmf.md.
Pentru participare la concurs, candidatul va completa cererea de înscriere la concursul de admitere, în format electronic și va depune on-line Dosarul de concurs, ce va cuprinde următoarele acte scanate, în format .pdf sau .jpeg:
- actul de studii și suplimentul acestuia;
- buletinul de identitate în termen de valabilitate;
- certificatul medical-tip (nr. 086/e), eliberat cu cel mult trei luni până la concursul de admitere de către circumscripţia medicală respectivă sau IMSP Clinica Universitară de Asistenţă Medicală Primară, în care se precizează că este apt/inapt din punct de vedere medical pentru studii în domeniul pentru care candidează;
- chitanța de plată a taxei de înscriere la concurs.
- certificatul de studii cu notele examenului de licență și foaia matricolă pentru absolvenții din România, promoția din anul admiterii, urmând ca diploma de licență și suplimentul acesteia să fie prezentate ulterior;
- certificatul de căsătorie sau alt document ce atestă schimbarea numelui diferit de numele înscris în actul de studii, dacă este cazul.
La etapa de semnare a contractelor candidații vor prezenta originalele actelor menționate mai sus, 4 fotografii 3x4 cm tip Buletin și o copie a buletinului de identitate.
Depunerea on-line a cererilor de participare la concurs: 27 noiembrie - 02 decembrie 2024. Depunerea dosarelor este posibilă de pe data de 27 noiembrie, ora 00:01 până pe data de 02 decembrie, ora 18:00
Anunţarea clasificărilor de concurs: 03 decembrie 2024, ora 23:00
Alegerea specialității, postului/locului: 05 - 08 decembrie 2024 (inclusiv)
Semnarea contractelor: 05 decembrie - 08 decembrie 2024 (inclusiv), plata taxei de studii 05 decembrie - 11 decembrie (inclusiv)
Dosarele se vor aplica on-line, utilizând platforma instituţională, destinată Admiterii la studii de rezidențiat. Platforma se deschide în prima zi de depunere a cererilor.
Procesul de depunere a dosarului va include câțiva pași:
- crearea contului;
- introducerea datelor solicitate;
- atașarea copiilor scanate ale documentelor;
- trimiterea dosarului.
Completarea câmpurilor cu informaţia solicitată echivalează cu completarea cererii de participare la concurs, astfel nu este necesară îndeplinirea unui formular separat. Copiile scanate ale actelor vor fi încărcate și transmise prin intermediul platformei respective.
Copiile scanate ale actelor vor fi transmise prin intermediul platformei instituţionale, destinate Admiterii la studii de rezidențiat. Actele transmise prin e-mail sau prin altă metodă nu vor fi acceptate.
Dosarul de concurs va cuprinde următoarele acte scanate:
- actul de studii și suplimentul acestuia (absolvenţii din România, promoţia anului admiterii, depun certificatul de studii cu notele examenului de licență şi foaia matricolă, urmând ca diploma de licență și suplimentul acesteia să fie prezentate ulterior);
- buletinul de identitate în termen de valabilitate;
- certificatul medical-tip (nr. 086), eliberat cu cel mult trei luni până la concursul de admitere de către circumscripția medicală respectivă sau IMSP Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a Universității, în care se precizează că este apt/inapt din punct de vedere medical pentru studii în domeniul pentru care candidează;
- chitanța de plată a taxei de înscriere la concurs;
- certificat de căsătorie sau alt document care atestă schimbarea numelui față de numele înscris în actul de studii, dacă este cazul
La etapa de semnare a contractelor candidații vor prezenta originalele actelor menționate mai sus, în vederea certificării, 4 fotografii 3x4 cm tip Buletin și o copie a buletinului de identitate.
Se recomandă formatul .pdf sau .jpeg
NB! Rugăm atașarea imaginilor de calitate, clare, lizibile, fără umbre de la telefon, fără obiecte înconjurătoare. Vă rugăm să evitați fotografiile făcute pe genunchi sau pe bancă în parc.
- Media generală pe anii de studii - reprezintă media notelor la disciplinele studiate timp de 5/6 ani, în funcție de programul de studii absolvit. Este indicată în suplimentul la diplomă, imediat după media de promovare a anului V sau VI de studii și nu este indicată în diploma propriu-zisă.
- Media examenului de absolvire - este media obținută în urma susținerii examenului de absolvire. Este indicată în suplimentul la diplomă și în diploma propriu-zisă sub numele „media examenului de absolvire”.
- Media generală - este media „finală” obținută la absolvirea studiilor. Este indicată în suplimentul la diplomă, fiind ultima notă prezentă, precum și în diploma propriu-zisă, sub numele „media generală”.
NB! Model valabil pentru diploma și suplimentul din anul 2024.
Atenție! Nu confundați media generală pe anii de studii cu media generală.
Media de concurs este egală cu media generală din diploma de licență.
Modalitatea de efectuare a concursul de admitere este următoarea:
- candidații depun actele pentru înscriere la concursul de admitere în rezidențiat, pe domenii de formare profesională, corespunzător celui absolvit (Medicină, Stomatologie, Farmacie, Medicină preventivă)
- pentru fiecare domeniu de formare profesională se alcătuiește o singură clasificare de concurs. În listele nominale ale clasificărilor de concurs candidații sunt trecuți în ordinea descrescătoare a mediei de concurs
- în ziua anunțată de Universitate, candidații se vor prezenta pentru alegerea specialității, postului/locului în specialitate, precum și a locului de desfășurare a studiilor de rezidențiat. Alegerea se face conform clasificării de concurs, până la epuizarea posturilor/locurilor scoase la concurs sau a candidaților care au dreptul de a alege un post/loc.
Alegerea specialității, ocuparea posturilor/locurilor în specialitate se face strict în ordinea descrescătoare a mediei de concurs în rezidențiat, conform clasificării de concurs anunțate, în limita planurilor de înmatriculare aprobate.
Vă sugerăm să identificați câteva opțiuni, în ordinea preferinței, în caz dacă toate posturile/locurile la specialitatea dorită în primul rând vor fi selectate de candidați cu note mai mari.
Clasificările de concurs, pe domenii de formare profesională, cu listele nominale ale candidaților și mediile de concurs, vor fi făcute publice pe pagina web a Universității după finalizarea etapei de depunere a Dosarelor de concurs.
Nu.
Alegerea specialității, postului/locului în specialitate, precum și a locului de desfășurare a studiilor de rezidențiat se va desfășura la data, ora și locul stabilite de Universitate și anunțate în timp util pe pagina web a Universității.
Candidații sau împuterniciții acestora, care nu sunt prezenți la data, ora și locul fixate pentru alegerea specialității, postului/locului în specialitate, pierd drepturile oferite de concurs.